TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Kék katalógus

online papirbolt - kék katalógus 2019

Iskolakezdés 2019

Házhozszállítás

Kövessen minket

pinterest online papírboltinstagram online papírboltyoutube online papírbolt onlinepapirbolt facebook

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Online Papírbolt írásai
2018.09.04 17:31

Toner

A toner!

 

Biztosak vagyunk benne, hogy nem minden olvasónk számára egyértelmű, hogy egészen pontosan miről is van szó, ha azt halljuk: toner.

Sokan talán azt gondolják, hogy minden nyomtatáshoz elengedhetetlen a tinta. Bármilyen furcsán is hangzik, ez nem igaz. A toner esetében ugyanis egyfajta porról beszélhetünk, mely elektronikus töltéssel rendelkezik.

A toner gyártónként és gépenként eltérő lehet: ez a granulátum méretében és olvadáspontjában mutatkozik meg.

Nincs két gyártó, mely ugyanolyan tonert gyártana. Egy rendkívül különleges anyagról beszélünk és minden gyártónak megvan a maga receptje. Ez azt jelenti, hogy természetesen van egy alap, azonban a különféle adalékanyagok hozzáadása és mennyisége a gyártóktól függ.

Tehát léteznek különféle típusú tonerek, és bár alapvetően két fő összetevőjük a szén és a vas, de található bennük króm, réz, szervetlen cianidok valamint hőre lágyuló részecskék.

A toner gyakorlatilag műanyagból és festékből áll. A festék adja a színt, a műanyag segítségével pedig az képes megolvadni.

A toner hatalmas előnye, hogy nem mosódik el, bármilyen papír szöveteibe beleivódik. Persze mindig vannak kivételek: a nem hőálló műanyag fóliával vigyázni kell.

Ha tintapatron és toner között igyekszik dönteni, azt kell mondanunk, hogy ugyanannyi pénzbefektetéssel a toner előnyeit hosszabb ideig élvezheti. Ráadásul a nyomtatás elmosódása miatt sem kell aggódnia.

Képet nyomtatna? A tintapatron mindig egy kicsit nedvesen hagyja a papírt. A toner nem fogja.

Felkeltette érdeklődését bejegyzésünk? Látogasson el hozzánk, készséggel állunk rendelkezésére.

Webáruház készítés