TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Kék katalógus

online papirbolt - kék katalógus 2019

Iskolakezdés 2018

iskolakezdés tanszer online papírbolt

Házhozszállítás

Kövessen minket

pinterest online papírboltinstagram online papírboltyoutube online papírbolt onlinepapirbolt facebook

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Online Papírbolt írásai
2019.01.24 12:51

A kávézás statisztikája

Ismerje meg a legfrissebb statisztikákat a kávé világából!

A világ kávékedvelő lakosságának igen jelentős része Európában él, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tavalyi évi összesen 7 milliárd euró összértékű, közel 3 milliárd tonnányi kávéimport, mely az európai kikötőkbe érkezett. A 2018. évi mennyiség mintegy 10%-kal meghaladja a 10 évvel ezelőtti átlagot.

Az import többsége a legnagyobb kávéfeldolgozó országokba, Németországba, Olaszországba és Belgiumba, kisebb százalékban Spanyolországba és Franciaországba került, ahol a pörkölőüzemekben nyerik el fogyasztásra alkalmas állapotukat.

Európa az egy főre jutó kávéfogyasztásban is kiemelkedő statisztikákat mutat fel. Az kontinens átlagosan 5 kg/fő mennyiségben fogyasztja a világ 2. legnépszerűbb italát. A statisztika javításához a skandináv országok járulnak hozzá jelentős mértékben, érdekességként a legnagyobb kávéfogyasztóknak a finnek bizonyultak a maguk évi 12 kg/fő fogyasztásukkal. Magyarország jóval alulmarad az európai fogyasztásnak, évente hozzávetőlegesen 3 kg kávét fogyasztunk.

Magyarországon, ahogy Európában is, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a speciális kávék és velük együtt hódít a minőségi kávéfogyasztás kultúrája. A kávészektor legjobb minőségű és ezzel együtt legdrágább kávétípusai egyre keresettebbek a piacon. A speciális kávék ágazatában Etiópiát és Perut tartják az elkövetkező évek legfontosabb beszállítóinak, hiszen Mexikó után Peru a legjelentősebb organikus tanúsítvánnyal rendelkező kávétermelő ország.

Ugyan a legkülönlegesebb kávék egyelőre alacsony százalékát teszik ki a boltok és kávézók polcain található kínálatnak, a folyamatosan növekvő érdeklődés hatására egyre több prémium minőséget képviselő, mikroültetvényről származó kávé kerül látóterünkbe, mely exkluzivitás árukban is megmutatkozik.

Webáruház készítés