Szavazás

Honnan talált rá webáruházunkra?

Házhozszállítás

Pontgyűjtő számla használata

Online Papírbolt - irodai eszköz ellátó webáruház!

Eredeti nyomtató-kellékanyagok

Ma már nap, mint nap olyan feladatok elé kerülhetünk, amikor nélkülözhetetlen, hogy a gépen megszerkesztett iratokat, képeket kézzel foghatóvá tegyük, és kinyomtassuk őket. Amióta a digitális technológia egyre nagyobb teret nyer magának, egyre több mindent csinálunk az asztali számítógépen. Sok esetben azonban a különböző programokkal, szövegszerkesztőkkel elkészített dokumentumok papír alapú változataira is szükség van, így azokat ki kell nyomtatnunk. A nyomtatáshoz elengedhetetlen, hogy rendelkezésre álljanak a különböző nyomtató kellékanyagok - eredeti tintapatronok, színes és fekete tintapatronok. Amennyiben az a cél, hogy a nyomatás képe ugyanolyan legyen, mint a képernyőn, akkor körültekintően kell kiválasztania a tintapatronokat, ugyanis nem mindegyikkel érheti el a kívánt végeredmény. Ha nem a megfelelő minőségű termékekre esik a választása, akkor könnyen előfordulhat, hogy a nyomtatványokon megjelenő képi és írásos anyag csíkos, foltos vagy halvány lesz. Mivel a nyomtatásra napi szinten szükség lehet, ezért nagyon fontos, hogy a nyomtató kellékanyagok, tintapatronok mindig kéznél legyenek. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor épp nekiállna a nyomtatásnak, de a számítógépén megjelenik a felirat, hogy a patronok kifogytak. Ha nem csak fekete-fehérben szeretne nyomtatni, hanem színesben is, akkor a színes tintapatronokat is érdemes beszereznie. Webáruházunkban kedvére válogathat a minőségi termékek között, melyek használatával garantáltan a megelégedésére szolgál a végeredmény. 

Eredeti nyomtató kellékanyag
Az irodáknak jellemzően ugyanazokra az eszközökre van szükségük: papírokra, mappákra, irodagépekre, bélyegzőkre… és eredeti nyomtató kellékanyagokra. Mik a nyomtató kellékanyagok? Például ide tartoznak a tintapatronok, tonerek, festékszallagok is. Sok féle kellékanyagfajta van, ráadásul ezeken belül is több márka kínálatából lehet válogatni: Canon, Philips, Epson, Panasonic… és még sok más.
A tintapatron
A tintapatronban a legfontosabb nyomtató kellékanyag. Ahogy azt a neve is mutatja, tintát használ a nyomtatáshoz. A tintapatron egyik nagy előnye, hogy gazdaságos, mivel tökéletesen kompatibilis a tintasugaras nyomtatókkal, amely az egyik legolcsóbb nyomtatótípus.
A tintapatronban egy porlasztó van elhelyezve, ez a felelős a tintacseppek ideális méretezéséért. A színes tintasugaras nyomtatók négy színből keverik ki az összes színt. Ezek a bíborvörös, a fekete, a sárga és a ciánkék.
Toner
A kellékanyagok közül fontos még megemlíteni a tonert, amely egy nélkülözhetetlen nyomtató kellékanyag tároló. A tonerek elektronikus töltéssel vannak ellátva. Ez, valamint a különböző adalékanyagok hozzáadása gyártónként eltérő, épp ezért nem árt körültekintőnek lenni vásárlás előtt.
A lézertonerek nagyon sok nyomtatást tesznek lehetővé, a tintapatronok pedig a fotónyomtatáshoz is remek választások lehetnek.
A festékszalagokhoz sokszor kell festékpántot is rendelni, mivel azok gyakori alkalmazás mellett elhasználódhatnak.
Fénymásolópapír
A Syzoland Kft. kínálatában többféle fénymásolópapír kapható, különböző színben és vastagságban, akár környezetbarát kivitelben is.
Amennyiben Ön eredeti nyomtató kellékanyag vásárlást tervez, fontos tisztában lennie azzal, hogy milyen típusra van szüksége. Az onlinepapirbolt.hu oldallal ezzel nem is lesz gond, hiszen itt részletes nyomtató kellékanyag leírásokat találhat, amely jelentősen megkönnyíti Önnek a rendelés menetét.

A toner!
 
Biztosak vagyunk benne, hogy nem minden olvasónk számára egyértelmű, hogy egészen pontosan miről is van szó, ha azt halljuk: toner.
Sokan talán azt gondolják, hogy minden nyomtatáshoz elengedhetetlen a tinta. Bármilyen furcsán is hangzik, ez nem igaz. A toner esetében ugyanis egyfajta porról beszélhetünk, mely elektronikus töltéssel rendelkezik.
A toner gyártónként és gépenként eltérő lehet: ez a granulátum méretében és olvadáspontjában mutatkozik meg.
Nincs két gyártó, mely ugyanolyan tonert gyártana. Egy rendkívül különleges anyagról beszélünk és minden gyártónak megvan a maga receptje. Ez azt jelenti, hogy természetesen van egy alap, azonban a különféle adalékanyagok hozzáadása és mennyisége a gyártóktól függ.
Tehát léteznek különféle típusú tonerek, és bár alapvetően két fő összetevőjük a szén és a vas, de található bennük króm, réz, szervetlen cianidok valamint hőre lágyuló részecskék.
A toner gyakorlatilag műanyagból és festékből áll. A festék adja a színt, a műanyag segítségével pedig az képes megolvadni.
A toner hatalmas előnye, hogy nem mosódik el, bármilyen papír szöveteibe beleivódik. Persze mindig vannak kivételek: a nem hőálló műanyag fóliával vigyázni kell.
Ha tintapatron és toner között igyekszik dönteni, azt kell mondanunk, hogy ugyanannyi pénzbefektetéssel a toner előnyeit hosszabb ideig élvezheti. Ráadásul a nyomtatás elmosódása miatt sem kell aggódnia.
Képet nyomtatna? A tintapatron mindig egy kicsit nedvesen hagyja a papírt. A toner nem fogja.
Felkeltette érdeklődését bejegyzésünk? Látogasson el hozzánk, készséggel állunk rendelkezésére.

 

A tintapatron!
 
Korábbi bejegyzésünket a tonereknek szenteltük, most pedig vetélytársáról, a tintapatronról lesz szó.
A tintapatron, ahogy neve is mutatja, tintát használ a nyomtatáshoz. A patronban található porlasztó gondoskodik a tintacseppek megfelelő méretéről.
Érdekesség, hogy a színes tintasugaras nyomtatók mindössze 4 színből keverik ki a színeket. Ezek a ciánkék, a bíborvörös, a sárga, valamint a fekete színek.
Olvasóinknak bizonyára mindezen információk mellett arra van szükségük, hogy megtudják, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a tintasugaras nyomtató beszerzése és használata.
Legnagyobb előnyük, hogy egyéb nyomtatókhoz képest, a tintasugaras nyomtatók az 1 nyomtatott papírlapra vonatkoztatott költsége jóval alacsonyabb.
A legújabb nyomtatók már meglehetősen gyorsan képesek papírra vetni azt, amire szükségünk van.
A lézersugaras nyomtatókhoz viszonyítva a tintasugaras nyomtatók mérete kisebb. Ennek oka, hogy a korábban említett gép 4 darab, a korábban említett színű tonerrel működik.
A toner nem mosódik el, a papírba égeti a képet, a betűt, a tintasugaras nyomtatással azonban más a helyzet. Amint a gép kiadta a papírt, óvatosan kell hozzányúlnunk, nehogy elkenjük a nyomtatást.
Ez olykor bosszantó lehet, például, amikor sietünk és gyorsan kéne a szerződés, esetleg frissen nyomtattuk ki a nagymama 60. születésnapjára unokái képét és a buli fél órán belül kezdődik.
Ha toner helyett tintapatron mellett döntene, mindezeket vegye figyelembe, hogy ne érje meglepetés. Kinek a pap, kinek a papné. Ön mit választana?
Nézzen körül kínálatunkban, biztosan Ön is megtalálja nálunk azt, amit keres. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

A mátrixnyomtatók és a festékszalagok
 
A mátrixnyomtatók olyan nyomtatók, melyek nyomtatófeje balról jobbra haladva nyomtat. A nyomtatásra váró felület előtt egy festékszalag mozog, melyekre tűk ütnek rá, így pontokból áll össze a nyomtatás.
A tűket elektromágneses tér mozgatja, visszahúzásukról pedig rugóerő gondoskodik. Azt is mondhatjuk, hogy a mátrixnyomtató az írógép továbbfejlesztett változata.
Éppen az említett pontokból összeálló nyomtatásnak köszönhető, hogy a nyomtató bármilyen betűtípus papírra vetésére képes és különféle grafikonokat, ábrákat is nyomtathatunk.
Fontos azonban kiemelni, hogy amennyiben jó minőségű nyomtatott képre van szükségünk, nem a mátrixnyomtató az ideális számunkra. Ennek ellenére számos helyen használják, hiszen olcsó és indigós számlanyomtatásra is lehetőségünk nyílik.
Amennyiben színes képre van szükségünk, a mátrixnyomtatókat is segítségül hívhatjuk, azonban a kép alacsony minőségéről ne feledkezzünk meg.
A gép különféle üzemmódban képes nyomtatni, így megkülönböztetünk Draft, NLQ és LQ minőséget.
A piszkozati, vagy Draft nyomtatása a tűk egyszeri leütésének eredménye. Az NLQ a Near Letter Quality, azaz a közeli levél minőségű szóösszetételt takarja. Az efféle nyomtatás során a tűk nem csak egyszer, hanem többször is dolgoznak. A harmadik üzemmód az LQ, azaz Letter Quality, levélminőségű nyomtatás. Fontos, hogy a nyomtatáshoz minimum 18 tűs nyomtatóra van szükségünk és bár a kapott kép nagyon jó minőségű, papírra vetése ideig tart.
A minőségi nyomtatáshoz a festékszalag jó minősége elengedhetetlen. Ezeket alapanyag szerint három csoportba sorolhatjuk. Beszélhetünk WAX (viasz), WAX-RESIN (viasz-gyanta) és RESIN (gyanta) csoportokról.
A WAX-os festékszalagokat papír címkékhez használjuk és a nyomtatás során a kis fejhőmérséklet és a gyorsaság jellemzi őket.
A RESIN alapú szalagok szintetikus anyagokon produkálják a legjobb nyomtatást és rendkívül ellenállóak (mechanikai és oldószer, vagy vegyszer ellen). Nagyobb fejhőmérséklet és kisebb nyomtatási sebesség jellemzi őket.
A WAX-RESIN szalagok a korábban említett két típus előnyeit gyúrják össze.
A jó minőségű szalagokat egyfajta védőréteggel látják el, mely megvédi a nyomtatófejeket a gyors elhasználódástól.

 

Nyomtató-kellékanyag nálunk

A XXI. századi digitális korban élünk, melyben az ember már alig ír tollal, mindent a számítógépén intéz. Korábban az iskolákban, egyetemeken minden tantárgyhoz volt egy füzetünk, ma már elég csupán táblagépünket bevinni és külön mappákban tárolni a más-más tárgyak óráin készített jegyzeteinket.
És mi a helyzet a munkahelyeken? Munkaanyagok, szerződések, előadások és tréningek anyagának nyomtatása mindennapos dolog. Mi történne, ha egy napig nem működne egy nyomtató sem a munkahelyeken? Kezdődne a fejetlenség. Sokszor észre sem vesszük, hogy egyes, megszokott tevékenységeket automatikusan végzünk.
Valószínűleg akkor is megpróbálnánk nyomtatni, ha a nap elején elmondják, hogy egyik nyomtató sem működik.Korábban már írtunk a tintapatronokról, a tonerekről, a festékszalagokról, de ezek mellett még számos kellékanyagot említhetünk. Ha valamiből kifogyunk, nincs mese: pótolni kell.
Az onlinepapirbolt.hu oldalon nem kell mást tennie, mint kiválasztania nyomtatójának gyártóját és típusát és máris megjelennek az ahhoz tartozó kellékanyagok: dobegység, lézertoner, tintapatron…
Weboldalunkon azt is feltüntettük, hogy a keresett kellékanyag raktáron van-e, vagy mennyi időt kell várni a kiszállításra. Eredeti nyomtató-kellékanyagok között említhetjük az eredeti tintapatronokat, fénymásoló tonereket, lézertonereket, faxfóliákat, dobegységeket, festékszalagokat és kellékanyag alkatrészeket.
A kompatibilis nyomtató-kellékanyag kínálatunkban pedig talál kompatibilis dobegységeket, tintapatronokat, fénymásoló tonereket, lézertonereket, faxfóliákat, festékszalagokat, írógépszalagokat, pénztárgépszalagokat, festékhengereket és javítószalagokat is.
Ha bármire szüksége lenne, mi készséggel állunk rendelkezésére. Forduljon hozzánk bizalommal!